Şefii companiilor de top se adaptează crizei. Ei au tăiat din bonusuri, însă şi-au majorat salariile, astfel că veniturile totale s-au redus în medie cu 1,5%, transmite Times. Sursa: www.bloombiz.ro
Potrivit unui studiu efectuat de Incomes Data Services şi citat de publicaţia londoneză, bonusurile încasate de directorii executivi din cele mai importante 100 de companii din Marea Britanie s-au redus cu 29% în ultimele 12 luni, cea mai drastică scădere din ultima decadă.
Totuşi, valoarea medie a bonusurilor s-a cifrat la jumătate de milion de lire sterline, echivalentul a peste 543.224 de euro. Motivul acordării unor asemenea recompense financiare este acela de a preîntâmpina plecarea unor oameni valoroşi din companii. De aceea, dacă bonusurile au fost mai mici, ele au fost compensate prin majorarea salariilor, în medie, cu 7,4% , valoare mai mare decât rata inflaţiei.
Constructorii, campioni la majorări
Cele mai mari majorări salariale au fost operate în domeniul construcţiilor, unde şefii companiilor de profil au primit în medie cu 12,8%. Directorii din sectorul financiar au primit salarii mai mari 5,7%.
Cei mai fericiţi directori lucrează în firma de servicii financiare Hargreaves Lansdown, care au beneficiat de majorări salariale cuprinse între 100 şi 147% în ultimul an.
Americanii stau bine
Guvernul american a alocat 170 de miliarde de dolari pentru a evita falimentul grupului de asigurări AIG, care a acordat săptămâna aceasta prime de 12 milioane de dolari. Anul acesta, AIG a mai acordat prime în valoare de 165 de milioane de dolari, fapt care a stârnit un adevărat scandal în Statele Unite.
Potrivit unui studiu realizat de Reuters, preşedintele JP Morgan Chase, a patra mare bancă în funcţie de capitalizare, a câştigat anul trecut 19,6 milioane de dolari. Compara