Artiştii graffiti nu vor mai putea să coloreze pereţii Capitalei fără acordul proprietarilor clădirii decât în spaţiile oferite de către primărie în acest scop. Municipalitatea Bucureşti supune dezbaterii publice un proiect de act normativ care să reglementeze „graffiti” în oraş. Cabinele telefonice, trenurile de metrou, tramvaiele, zidurile pasajelor pietonale şi orice suprafaţă în proprietate publică vor fi protejate prin lege de spray-urile grafferilor, care
Artiştii graffiti nu vor mai putea să coloreze pereţii Capitalei fără acordul proprietarilor clădirii decât în spaţiile oferite de către primărie în acest scop. Municipalitatea Bucureşti supune dezbaterii publice un proiect de act normativ care să reglementeze „graffiti” în oraş.
Cabinele telefonice, trenurile de metrou, tramvaiele, zidurile pasajelor pietonale şi orice suprafaţă în proprietate publică vor fi protejate prin lege de spray-urile grafferilor, care sunt din ce în ce mai mulţi şi din ce în ce mai buni în Bucureşti. Acest fenomen a luat amploare în ultimii ani, când Bucureştiul a fost trecut pentru prima oară pe harta artei stradale şi publice din lume. Proiectul de hotărâre privind reglementarea „graffiti” a fost postat pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, fiind supus dezbaterii publice până în 4 noiembrie.
Potrivit proiectului, „se interzice graffiti în Bucureşti, fără acordul proprietarului, indiferent de forma de proprietate”. De la acestă regulă sunt exceptate spaţiile special amenajate în acest scop în parcurile şi grădinile publice aflate în administrarea instituţiilor de sub autoritatea CGMB sau a consiliilor locale ale sectoarelor 1-6. Primarii sectoarelor bucureştene au libertatea de a amenaja alte suprafeţe publice destinate graffiti-ului.
„O iniţiativă redundantă”
„Propunerea primăriei de a interzice graffurile este, în primul rând, redundantă: gra