Cei care fac tot timpul glume la locul de muncă sunt luaţi drept superficiali şi nepasionaţi de ceea ce fac, dar sunt şi situaţii în care şefii îi apreciază pentru că îşi fac bine treaba. Sursa: Hepta
Angajaţii care, în fata unei situaţii stresante, au puterea să râdă sunt mult mai productivi pe termen lung decât colegii lor mai serioşi. Cu toate acestea, astfel de angajaţi riscă să fie printre primii daţi afară, atunci când în companie au loc restructurări.
Specialiştii în resurse umane spun că “amuzanţii” nu sunt văzuţi tocmai bine de către colegii şi şefii lor, cu toate că ei sunt cei care destind atmosfera la locul de muncă şi încheagă relaţiile între colegi şi între subalterni şi şefi.
Atunci când umorul este dublat şi de capacităţi profesionale pe măsură, şansa ca amunzanţii să ajungă printre cei mai productivi şi apreciaţi e destul de ridicată.
Percepuţi greşit
„Angajaţii amuzanţi sunt de obicei greşit percepuţi atât de către şefi, cât şi de către echipa cu care lucrează. Chiar dacă în cadrul ieşirilor împreună, colegii apreciază un om glumeţ, care este «sufletul petrecerilor», la birou, un angajat haios este perceput drept su perficial, lipsit de concentrare şi mai ales lipsit de dedicaţie faţă de sarcinile profesionale”, crede Alina Negrea, senior partner la Aplus Performance, firmă de consultanţă.
Glumeţii sunt departe de a fi percepuţi ca lideri. Din contră, de multe ori li se pune eticheta de neseriozitate. „În plus, de imaginea de glumeţ se scapă greu, mai ales dacă e însoţită de cea de petrecăreţ sau dacă angajatul respectiv întârzie la birou”, adaugă Alina Negrea.
Totodată, subalternii haioşi ajung foarte rar ajung să fie mâna dreaptă a şefului, cu excepţia cazurilor în care beneficiază de tratament preferenţial. „De obicei, sunt primii angajaţi care pleacă, mai