Gheorghe Caraivan este şeful Sindicatului Poliţiştilor din Constanţa, vicepreşedinte al filialei constănţene Cartel Alfa şi şeful poliţiei din Cumpăna. În urmă cu aproape patru ani, pentru prima dată în Poliţia Română a apărut ideea de sindicat. Pentru postul de preşedinte se înscriseseră mai mulţi colonei de poliţie, printre care şi Gheorghe Caraivan. A câştigat cu o majoritate însemnată de voturi.
„Mergeam din perete în perete. Drumul a fost greu. Nimeni nu ştia ce implică funcţia de preşedinte de sindicat. Am făcut un birou al sindicatului în care sunt 14 băieţi şi o fată. Şi m-am ocupat de tot ce trebuia“, îşi aminteşte inspectorul Gheorghe Caraivan.
Sindicatul constănţean, foarte puternic
„Prima dată a fost foarte greu să înfiinţăm sindicatul şi să ne facem cunoscuţi. Acum avem 1.700 de membri şi am pornit de la 250“, povesteşte el.
Astăzi, spre deosebire de alte judeţe, sindicatul de la Constanţa este un birou teritorial foarte puternic. În ţară sunt judeţe unde sindicatul nu funcţionează deloc.
Trei funcţii importante
„Mă descurc destul de greu, dar trebuie să existe cineva care să facă şi acest lucru. Am avut o grămadă de probleme din cauza acestui sindicat. Intri în contradicţii cu şefi, cu prieteni, care apoi au o reţinere faţă de tine.
Prima dată ei nu au înţeles că noi îi apărăm chiar şi pe şefi, pentru că şi ei pot avea probleme. Eu întotdeauna am încercat ca relaţia între conducere şi cei de jos să fie echidistantă. Fiecare poliţist a început să vorbească acum, pentru că ştie că are drepturi“, explică Gheorghe Caraivan.
Pe lângă faptul că este şeful Poliţiei de la Cumpăna şi şeful de sindicat, inspectorul este şi vicepreşedinte al filialei constănţene Cartel Alfa. Spune că reuşeşte să facă faţă la toate activităţile pe care le are, însă nu este ho