Hotspot-urile se extind cu rapiditate în ţara noastră, noi şi noi reţele wireless putând fi accesate în tot mai multe locuri precum cafenele, restaurante, parcuri, centre comerciale etc. Cei mai mulţi se conectează la acestea folosind un laptop sau un netbook, însă cea mai mare mobilitate o oferă telefoanele mobile cu conexiune Wi-Fi. România are peste 950 de hotspot-uri, (puncte de acces gratuit la Internet de bandă largă) iar numărul acestora este în continuă creştere
Hotspot-urile se extind cu rapiditate în ţara noastră, noi şi noi reţele wireless putând fi accesate în tot mai multe locuri precum cafenele, restaurante, parcuri, centre comerciale etc. Cei mai mulţi se conectează la acestea folosind un laptop sau un netbook, însă cea mai mare mobilitate o oferă telefoanele mobile cu conexiune Wi-Fi.
România are peste 950 de hotspot-uri, (puncte de acces gratuit la Internet de bandă largă) iar numărul acestora este în continuă creştere, conform Autorităţii de reglementare în comunicaţii. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) derulează în prezent un proiect ce presupune ca, până la sfârşitul anului 2010, să se instaleze 500 de hotspoturi în ţara noastră.
În afară de hotspot-urile ministerului, care vor fi montate în spaţii publice, cum ar fi centre universitare, centre culturale, pieţe publice şi parcuri, tot mai mulţi patroni de localuri oferă clienţilor acces gratuit la net. Un local cu hotspot atrage mai mulţi clienţi, iar proprietarii beneficiază de o nouă sursă de venit din publicitatea afişată clienţilor conectaţi prin hotspot.
Tinerii, utilizatorii tipici
Utilizatorii tipici ai serviciilor de Internet wireless sunt tinerii, urmaţi de oamenii de afaceri şi turişti. Dacă primii accesează netul mai ales prin intermediul notebook-urilor, oamenii de afaceri şi turiştii folosesc, în special, telefoanele mobile c