Mai mult de 70 de scări de bloc din Târgovişte sunt în acest moment în plin proces de reabilitare termică. Reabilitarea unei scări de bloc poate dura două luni, în funcţie şi de vreme. Reabilitarea termică va aduce facturi mai mici, dar deocamdată încurcă pietonii şi nemulţumeşte şoferii târgovişteni. Multe zone din Târgovişte s-au transformat şantier din cauza lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor. „În această perioadă peste 70 de scări de bloc sunt în plin proces de reabilitare, dintre cele 86 de proiecte pentru care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici“, a declarat, azi-dimineaţă, Marius Constantinescu, city manager Târgovişte.
Contribuţia pentru execuţia lucrărilor de reabilitare termică se împarte la trei. Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor alocă 50% din valoarea lucrărilor, Primăria Municipiului Târgovişte 30%, iar proprietarii apartamentului doar 20%.
Municipalitatea s-a gândit şi la o serie de culori cu care vor fi împodobite blocurile reabilitate. „Ne-am gândit să alegem ceva nici prea searbăd, dar nici prea viu. Direcţia de Urbanism a Primăriei a ales culoarea albă pentru zona centrală şi combinaţii de crem, cărămiziu şi maro pentru celelalte cartiere, combinaţii care să reziste în timp la toate intemperiile“, a declarat city managerul.
Şoferii îşi găsesc maşinile zgâriate şi murdare
Reabilitarea blocului H9 de pe Bulevardul Mircea cel Bătrân aduce, însă, şi nemulţumiri în rândul unor cetăţeni. Aceştia, mare parte dintre ei, şoferi care îşi parchează maşinile chiar lângă zona de lucru spun că le este frică să mai parcheze în zonă din cauza obiectelor care cad de pe schele.
„Lucrează exact ca românii, nu înţeleg de ce nu au pus plasă, toate resturile de la spărturile lor cad în capul oamenilor şi pe maşinile parcate aici. Mi-am găsit capota zgâria