Băimăreanul îşi îmbracă clienţii de 37 de ani, iar printre muşterii lui se numără şi personalităţile Băii Mari.
De când se ştie, Viorel Glodan, domnu’ Vio, cum îi spun clienţii fideli, croieşte. Este un fel de „croitoraşul cel viteaz” înarmat cu ac, foarfecă, centimetru şi multă ambiţie, care, în cei 37 de ani pe care i-a adunat în branşă, a desluşit cam toate secretele meseriei. „Credeţi că de la bun început am vrut să fiu croitor? Nici pe departe. Visam de mic să devin fie depanator de telefoane, pentru că îmi plăcea la nebunie lucrul migălos, sau şofer pe tir, să pot să călătoresc cât mai mult”, îşi aminteşte domnu’ Vio.
A ales croitoria îndemnat de un coleg
Destinul a ales pentru Vio şi astfel a devenit un croitor priceput şi apreciat deopotrivă de colegi şi mai ales de clienţi. „În şcoala generală aveam un bun amic, Vasile, care după ce am terminat opt clase m-a tot bătut la cap să mergem la o şcoală profesională să ne facem croitori. La început n-am văzut cu ochi buni propunerea, pentru că eu aveam deja alte planuri: să învaţ carte”, povesteşte croitorul. După câteva zile de insistenţă din partea colegului, Vio şi-a zis că meseria de croitor este una „curată” şi mai ales profitabilă, marii maeştri fiind foarte bine văzuţi în societate la acea vreme. „În vara aia am şi dat examen ca să intrăm la şcoala profesională. Era bătaie pe locuri pe vremea aceea, cu câte şapte pe un loc, însă, am avut noroc şi am intrat din prima”, a arătat meseriaşul. Au urmat trei ani de ucenicie în care cei doi tineri ambiţioşi au desluşit multe dintre secretele meseriei.
Prima pereche de pantaloni a făcut-o pentru el
În 1975 s-a angajat, iar pentru că era silitor şi avea „mână bună”, la scurt timp a primit şi primele comenzi, asta, însă nu înainte de a-şi testa talentul şi îndemânarea pe prima pereche de pantaloni pe care a croi