Sloganul de promovare turistică a României, controversatul şi contestatul "The land of choice", are conotaţii negative pentru publicul american. În Statele Unite, "The land of choice" înseamnă pentru mulţi "ţara în care se poate face avort". Producând confuzie, ideea centrală a campaniei promovate pe bani grei de Elena Udrea aduce multe deservicii României.
Statele Unite sunt ţara cu cea mai mare rată a violenţelor şi criminalităţii îndreptate împotriva medicilor, asistenţilor şi angajaţilor de la clinicile care practică avortul. În ultimii 25 de ani, de când avortul este legal peste tot în Statele Unite, aproape 100 de infracţiuni prin violenţă, între care câteva crime, au avut loc pe teritoriul american.
În majoritatea cazurilor, victime au căzut medicii şi asistenţii, dar au fost şi situaţii în care personalul nonmedical al clinicilor s-a ales cu răni în urma atacurilor şi chiar a atentatelor produse de oameni care nu sunt de acord cu practicarea avortului. Cel mai recent caz a avut loc pe 31 mai anul acesta, în Kansas, când doctorul George Tiller (de 67 de ani şi cu experienţă în practicarea avortului după a 21-a săptămână de sarcină) a fost ucis într-o biserică din localitatea Wichita, unde trăia şi profesa.
Mulţi americani continuă să fie făţiş împotriva avortului şi cer autorităţilor locale şi chiar celor federale interzicerea întreruperilor de sarcină. Militanţii proavort vorbesc despre dreptul femeilor de a face întrerupere de sarcină, numind aceasta "pro-choice". "Dreptul de a alege" dacă să faci avort sau nu îi macină pe americani de câteva decenii, iar în acest context "the land of choice" are o conotaţie negativă, de care cu siguranţă Elena Udrea şi echipa sa nu au ţinut seama. Asta dacă au avut habar.
SUEDIA, THE LAND OF CHOICE
În anii '50-'60, când în majoritatea statelor americane