Partner managerul Spiegelfeld a venit în România în 2004, cu 10.000 de euro în buzunar pentru demararea unei afaceri imobiliare. Pentru omul care a negociat cea mai mare tranzacţie cu terenuri de anul trecut, piaţa imobiliară din România nu s-a blocat. Chiar s-ar putea spune că 2009 i-a deschis noi perspective. Daniel Fuchs se aştepta la un oarecare blocaj imobiliar, astfel încât şi-a luat din timp măsuri de prevedere. „Stagnarea pieţei a început încă din vara lui 2007. Românii nu şi-au dat seama că va urma recesiunea decât odată cu căderea bursei“, opinează Daniel Fuchs.
El nu îşi simte afacerea ameninţată din două motive. În primul rând, cea mai mare parte din profitul de anul trecut a păstrat-o în firmă, astfel încât chiar dacă nu ar încasa niciun ban, tot nu ar avea probleme financiare vreme de doi ani. În plus, oferă consultanţă pentru câteva proiecte mari, exclusive, a căror valoare se ridică la 1,3 miliarde de euro. Unul dintre ele presupune dezvoltarea unui parc eolian în Dobrogea, iar un altul se referă la o investiţie în valoare de 150 de milioane de euro. În plus, se află în negocieri cu privire la dezvoltarea a două noi parcuri de retail, unul în Bucureşti şi unul în Braşov.
Birourile mici, cele mai căutate
În 2009 a intermediat închirierea a aproximativ 2.000 de metri pătraţi de birouri. Singura suprafaţă mai mare, de 600 de metri pătraţi, a fost închiriată în City Gate. „Cele mai căutate birouri sunt cele din centrul oraşului şi de dimensiuni mai mici“, explică Fuchs. Acum se află în negocieri pentru închirierea clădirii Pipera Business Tower, pentru care proprietarul doreşte un singur chiriaş sau, în cel mai rău caz, câteva companii puternice cu care să semneze contracte pentru suprafeţe cât mai mari. Pipera Business Tower se află în nordul capitalei şi are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 13.000 de m