Tendinţa de reducere a dobânzilor se va reflecta mai ales la depozite, putând coborâ sub 10 procente, în timp ce la credite nu va fi mai mică de 14%, susţine preşeditnele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea. "Mi-aş dori ca BNR să continue semnalele de scădere a dobânzilor în România. Rămân convins că, la sfârşitul anului, dobânzile la depozite vor fi sub 10%, iar la credite de maximum 14%, întrucât tot trebuie să fie o diferenţă de 5 puncte procentuale", a spus
Tendinţa de reducere a dobânzilor se va reflecta mai ales la depozite, putând coborâ sub 10 procente, în timp ce la credite nu va fi mai mică de 14%, susţine preşeditnele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.
"Mi-aş dori ca BNR să continue semnalele de scădere a dobânzilor în România. Rămân convins că, la sfârşitul anului, dobânzile la depozite vor fi sub 10%, iar la credite de maximum 14%, întrucât tot trebuie să fie o diferenţă de 5 puncte procentuale", a spus Radu Gheţea, citat de Mediafax.
În ceea ce priveşte evoluţia cursului de schimb, preşedintele ARB susţine că Banca Naţională are instumentele şi potenţa de a-l menţine la un nivel de echilibru, deşi nu sunt excluse unele variaţii.
"Suntem într-o situaţie care ne conduce la concluzia că vor fi ceva fluctuaţii ale cursului de schimb şi sunt convins că BNR are experienţa să-l domolească, dar nu ştiu la ce nivel", a spus Gheţea, după un seminar organizat de Ziarul Financiar.