România respectă în general libertatea religioasă. E concluzia raportului anual al administraţiei americane privind respectarea drepturilor religioase în lume. Sintagma se regăseşte şi în rapoartele de anii trecuţi, alături de unele acuzaţii privind imixtiunea dintre stat şi biserică sau favorizarea cultului majoritar. Teologul Radu Preda spune la RFI că există o diferenţă de concepţie în ce priveşte libertatea religioasă între statele europene şi America. De altfel anii trecuţi, ţări dezvoltate ca Germania şi Franţa au fost acuzate că încalcă drepturi ale cultelor.
România respectă în general libertatea religioasă. E concluzia raportului anual al administraţiei americane privind respectarea drepturilor religioase în lume. Sintagma se regăseşte şi în rapoartele de anii trecuţi, alături de unele acuzaţii privind imixtiunea dintre stat şi biserică sau favorizarea cultului majoritar.
Teologul Radu Preda spune la RFI că există o diferenţă de concepţie în ce priveşte libertatea religioasă între statele europene şi America. De altfel anii trecuţi, ţări dezvoltate ca Germania şi Franţa au fost acuzate că încalcă drepturi ale cultelor.
În ce priveşte situaţia din România, Radu Preda susţine că situaţia nu este alarmantă, dar nici perfectă. Ar trebui să se schimbe mai multe pentru ca drepturile religioase să fie deplin respectate: mai multă transparenţă din partea bisericii majoritare, Ortodoxe, dar şi mai multă decenţă din partea politicienilor care participă la acţiuni ale cultelor pentru a obţine capital electoral. Teologul Radu Preda
România respectă în general libertatea religioasă. E concluzia raportului anual al administraţiei americane privind respectarea drepturilor religioase în lume. Sintagma se regăseşte şi în rapoartele de anii trecuţi, alături de unele acuzaţii privind imixtiunea dintre stat şi biserică sau favorizarea cultului majoritar