Poeţii Ioan Es. Pop şi Andrei Bodiu şi criticul literar Paul Cernat sunt premiaţii Colocviilor Transilvania, desfăşurate la Sibiu la sfârşitul săptămânii trecute. Sursa: Veronica D. Niculescu
Cea de-a şasea ediţie a colocviilor s-a desfăşurat în „subterană”, aşa cum este alintată pivniţa Librăriei Humanitas, cu tema „Corespondenţa literară”, şi a prilejuit lansări de carte, seri de poezie şi discuţii deosebit de interesante. Invitaţii, scriitori şi critici veniţi din toate colţurile ţării sau sibieni, au fost aleşi pe sprânceană de organizatorii Dragoş Varga şi Radu Vancu, de la Revista Transilvania, care au pus la cale una dintre cele mai reuşite ediţii, după cum au mărturisit la final mare parte a celor invitaţi.
Antologie sonoră cu Brumaru
Lume multă, atmosferă caldă la serile de poezie, cu lecturi susţinute vineri de Emil Brumaru, Mihai Vakulovski, Şerban Axinte şi Ştefan Manasia, iar sâmbătă de Ioan Es. Pop, Andrei Bodiu, Constantin Acosmei, Ovidiu Nimigean. Autografe, schimburi de cărţi şi mai ales de emoţii, încântare la auzul partiturilor atât de diferite, o adevărată antologie sonoră menită să satisfacă gusturi diferite.
Tinerii prozatori sibieni şi cititorii s-au bucurat joi seara de întâlnirea cu Angelo Mitchievici, venit de la Constanţa pentru a-şi lansa volumul de povestiri „Cinema”, apărut recent la Editura Polirom.
„Corespondenţa literară”
Iar tema centrală a colocviilor, „Corespondenţa literară”, s-a dovedit a fi una extrem de seducătoare, masa rotundă desfăşurată timp de două ore fiind unul dintre momentele cele mai savurate de către scriitori, critici şi istorici literari. Paul Cernat, premiantul colocviilor, a fost cel care a deschis discuţiile, pornind de la un studiu publicat în Revista Transilvania, „Corespondenţă intimă, corespondenţă publică: o propunere”.