O delegaţie formată din nouă persoane, angajaţi ai sistemului penitenciar din Austria, a efectuat zilele trecute o vizită de studiu în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova. Făcând parte din activităţile POSDRU/15/6.2/S/6 - „Îmbunătăţirea accesului tinerilor aflaţi în penitenciare la programe de formare profesionale şi integrare pe piaţa muncii pe parcursul şi după executarea pedepsei“ -, proiectul îşi propune „să crească gradul de incluziune socială a tinerilor din penitenciare prin facilitarea participării la programe de calificare pe perioada executării pedepsei şi dezvoltarea serviciilor de suport pentru accesul şi menţinerea pe piaţa muncii după eliberarea din penitenciare“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt al PMT Craiova.
Parteneri în acest proiect sunt: Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România; Administraţia Naţională a Penitenciarelor din Austria, prin Penitenciarul pentru Băieţi Gerasdorf şi Penitenciarul pentru Fete Schwarzau; Asociaţia Lucrătorilor în Asistenţă Socială din Austria; Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova; Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti; Centrul de formare continuă şi evaluarea competenţelor în asistenţă socială din România.
„Oaspeţii din Austria au vizitat spaţiile de deţinere, atelierele ocupaţionale şi cele de practică productivă, facilităţile de educaţie oferite de clădirea şcolii aflate în incinta penitenciarului, precum şi clubul şi capela unităţii. La încheierea vizitei, conducătorul delegaţiei, dl. Michael Heiling, directorul adjunct al Penitenciarului pentru Băieţi Gerasdorf, a precizat că această vizită i-a oferit o perspectivă obiectivă asupra realităţilor din sistemul penitenciar românesc şi, totodată, numeroase idei pentru a fi puse în practică în penitenciarele austriece“, a mai spus Daniel Brabu.
O delegaţie formată din nouă persoane, angajaţi ai sistemului pen