Unul dintre puţinii specialişti în lepidoptere din Moldova este licenţiat, de fapt, în construcţii de maşini şi informatică.
Natura îl fascinează dintotdeauna. Tatăl său a lucrat ca inginer silvic, aşa că drumeţiile nu i-au fost străine. De fapt, copilăria sa a fost una cât se poate de „verde“ şi apropiată de ştiinţele naturii. „Cunosc mai toate pădurile din judeţul Botoşani, din Moldova“, spune el, aducându-şi aminte de vremurile în care abia descoperea insectele care aveau să-i devină obiect de studiu, fluturii.
Autodidact în studiul fluturilor
Deşi la terminarea liceului pasiunea îi era deja clară, a hotărât să nu studieze biologia sau altceva care l-ar fi transformat, la absolvire, în profesor. „Şansele de a fi apoi repartizat în oraş erau foarte mici“, spune Constantin Corduneanu, care a ales Facultatea de Mecanică, secţia Tehnologia Construcţiei de Maşini de la Iaşi. În toţi aceşti ani nu a uitat de fluturi: în fiecare vacanţă a plecat la „vânătoare“ de noi specii, noi exemplare. De pe atunci a studiat şi a pus bazele colecţiei sale ştiinţifice de lepidoptere. „Notam toţi indicii. Am zeci de caiete cu notiţe din deplasări. Atunci colecţionam fluturi de zi“. După absolvire, în 1986, s-a întors în Botoşaniul copilăriei, unde a reuşit să obţină repartiţia la fabrica Integrata de In. După patru ani, a devenit profesor la liceul „înrudit“ cu fabrica, „Dimitrie Negreanu“, unde a predat discipline de specialitate. Şi nu i-a ieşit deloc rău. Ani la rând a avut olimpici la fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor de meserii. Olimpicii de la desen tehnic aveau să devină interesaţi şi de „goana“ ştiinţifică după lepidoptere.
A mutat fluturii în garsonieră
Din 1990 este membru al Societăţii Lepidopterologice din România. Atunci s-au pus, la Cluj-Napoca, bazele unei organizaţii pliate perfect pe marea sa pasiune.