Celebra revistă a realizat un top al celor mai atractive ţări în vederea relaxării pentru pensionari. Atunci când au întocmit clasamentul, experţii au luat în calcul mai multe criterii: de la securitatea persoanei şi modul de obţinere a vizei turistice, până la serviciile medicale. Dacă destinaţii precum Thailanda, Panama şi Malaezia se regăsesc în acest "Top Ten" la nivel de vârf, în schimb, Canada şi Australia, au ieşit din partea superioară a acestui clasament.
De exemplu, Canada pierde partea superioară a topului destinaţiilor recomandate pensionarilor nu datorită condiţiilor de trai ( se încadrează între primele zece ţări din lume) ci datorită condiţiilor climaterice! Un alt exemplu, Italia, ţară care se întâmplă să aibă o climă caldă şi o calitate a vieţii destul de bună, are dezavantajul de a percepe taxe foarte mari pentru turism precum şi o abordare dificilă a unor probleme care ţin de birocraţie. Astfel, iubitorii de soare care doresc să aibă cât mai protejate conturile bancare, dar să se şi distreze cât mai mult în acelaşi timp, pot opta pentru destinaţii precum Panama sau Malaezia. Pentru clasa de mijloc a pensionarilor, care apreciază în mod deosebit cultura europeană, "vechea Europă" (nr. nordul şi vestul continentului) are pregătite o mulţime de surprize. Forbes merge şi mai departe şi face chiar un top al ţărilor în care pensionarii pot chiar să rămână în cazul în care se simt fericiţi în urma petrecerii unor concedii.
Cum arată în opinia Forbes destinaţiile numai bune să ne petrecem ultimii ani ai vieţii?
Irlanda este ţara în care rata de impozitare pe venitul realizat este de 43%, iar după vârsta de 65 ani în general, spun statisticile, această categorie socială nu poate plăti taxele cerute de stat în cazul în care venitul total al pensiei nu depăşeşte 59 de mii de dolari pentru ambii membri ai cuplului. Nu toa