Directorii liceelor de la care provin dascălii supraevaluatori vor să fie deconspirate numele acestora Cazul profesorilor care au dat note mai mari chiar şi cu patru puncte la bacalaureat rămâne învăluit în mister la Gorj. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) nu se grăbesc să stabilească dacă dascălii implicaţi în acest caz au fraudat sau nu examenul din vară, în urma căruia judeţul Gorj s-a mândrit cu 17 medii finale de 10.
Cu toate că săptămâna trecută, Daniela Bogea, preşedinta comisiei de cercetare din cadrul ISJ , spunea că cel târziu marţi vor fi făcute publice numele profesorilor cu nereguli cât şi măsurile aplicate în cazul lor, verdictul a fost amânat.
„Comisia îşi desfăşoară activitatea pe mai multe etape. Legea spune că avem la dispoziţie 30 de zile să finalizăm ancheta. Vom respecta termenul stabilit de Ministerului Educaţiei dar nu pot fi făcute publice numele profesorilor până la finalizare. Sperăm ca acest lucru să se întâmple în această săptămână. Spre sfârşitul săptămânii vom purta discuţii cu aceşti profesori“, a declarat Daniela Bogea. Inspectorul general de la ISJ Gorj a dat asigurări că peste trei zile vor fi luate măsuri.
„Ancheta va fi finalizată joi. Nu putem să dăm numele profesorilor. Comisia îşi desfăşoară activitatea, doamna preşedintă i-a chemat pe cei implicaţi la Inspectorat şi cel mai târziu joi se rezolvă. Atunci vom şti exact ce s-a întâmplat“, spune Iustin Paralescu, inspector general al ISJ Gorj.
„Nu e un secret de stat“
Colegiul Economic Virgil Madgearu se numără printre cele cinci licee de la care provin cei opt profesori supraevaluatori. Petre Ciungu, directorul liceului, vrea să afle care dintre profesorii de limba română au fost chemaţi la Inspectorat.
„Trebuie să deconspire numele acestora pentru că nu e un secret de stat. Poate