Liberalii şi pesediştii au izbutit ieri să amâne votul în cele două Camere ale Parlamentului asupra guvernului propus de Lucian Croitoru până miercurea viitoare, adică la limita impusă de regulamentul şedinţelor parlamentare.
Liberalii se pregătesc chiar să-i ţină pe miniştrii lui Croitoru 12 ore în audieri.
Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ieri să programeze audierea în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi de Lucian Croitoru în zilele de miercuri, joi şi vineri, urmând ca votul de învestitură să fie dat într-o şedinţă comună a Parlamentului, abia miercurea viitoare. Liberalii şi pesediştii au tras cu dinţii de termenele prevăzute de regulamentele parlamentare, astfel încât să lungească procedura cât mai mult. Deşi preşedintele Camerei, Roberta Anastase (PD-L), anunţase de vineri că lista lui Croitoru a fost depusă la Parlament, iar regulamentul prevede un termen de 48 de ore pentru începerea audierilor în comisiile de specialitate, liberalii şi pesediştii au invocat faptul că preşedinţii comisiilor au fost "anunţaţi" abia ieri, oficial, că au de organizat audieri. "Unii dintre miniştrii propuşi nici măcar nu şi-au trimis CV-urile la Parlament", s-a arătat liberalul Mihai Voicu nemulţumit de graba pedeliştilor.
În plus, liberalii şi pesediştii din conducerea Senatului au invocat faptul că au programate săptămâna aceasta trei şedinţe de plen, pentru a rezolva un morman de proiecte legislative restante, aşa că până miercuri după-amiază nu se pot desprinde din plen pentru a-i asculta pe miniştrii lui Croitoru.
Deşi au stabilit când încep audierile miniştrilor propuşi, nu se ştie când se vor termina. Liberalul Mihai Voicu a trasat, în şedinţa Birourilor Permanente, o limită de timp. "În cazul unor miniştri putem să stăm şi şase, şi opt sau douăsprezece ore la discuţii", a avans