Regula oamenilor de lume si a celor care mananca si beau dupa carte este aceea ca niciodata sa nu pui la masa un vin rosu atunci cand se consuma peste. Insa cercetatorii au gasit si o explicatie pentru aceasta nepotrivire.
Conform unui studiu realizat de japonezi si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, vinul rosu servit alaturi de peste nu face decat sa lase un gust foarte puternic, neplacut, de peste la finele mesei, ceea ce poate strica toata impresia.
Iar explicatia din spatele acestui fenomen este cantitatea, chiar daca mica, de fier continuta in majoritatea soiurilor de vin rosu, conform LiveScience.
In cadrul experimentelor au fost testate 36 de vinuri rosii si 26 de soiuri albe, din mai multe regiuni ale lumii. Efectul s-a constatat in majoritatea soiurilor de vin rosu.
Regula oamenilor de lume si a celor care mananca si beau dupa carte este aceea ca niciodata sa nu pui la masa un vin rosu atunci cand se consuma peste. Insa cercetatorii au gasit si o explicatie pentru aceasta nepotrivire.
Conform unui studiu realizat de japonezi si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, vinul rosu servit alaturi de peste nu face decat sa lase un gust foarte puternic, neplacut, de peste la finele mesei, ceea ce poate strica toata impresia.
Iar explicatia din spatele acestui fenomen este cantitatea, chiar daca mica, de fier continuta in majoritatea soiurilor de vin rosu, conform LiveScience.
In cadrul experimentelor au fost testate 36 de vinuri rosii si 26 de soiuri albe, din mai multe regiuni ale lumii. Efectul s-a constatat in majoritatea soiurilor de vin rosu.