Staţiunile balneare, mănăstirile, monumentele istorice vechi şi zonele montane vor fi prezentate la târgurile de turism regionale şi naţionale.
Potenţialul turistic al judeţului Vâlcea va fi promovat timp de doi ani cu fonduri de la Uniunea Europeană. Conducerea Judeţului (CJ) a depus la începutul anului un proiect pe Programul Operaţional Regional 2007-2013, Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului. Proiectul „Promovarea potenţialului turistic al judeţului Vâlcea” a fost aprobat şi recent s-a semnat şi contractul de finanţarea. Valoarea totală a proiectului e de 595.000 lei, iar banii vin de la Fondul European de Dezvoltare. Cu banii se vor realiza materiale de promovare tipărite sau pe suport electronic, un film de prezentare a judeţului, un site turistic cu baze de date referitoare la spaţii de cazare şi servicii, evenimente şi se va participa la toate târgurile de turism regionale şi naţionale în următoarele 24 de luni. „Vrem să promovăm judeţul Vâlcea, identitatea sa culturală şi bogăţiile naturale, pe fondul lipsei unei imagini pozitive a României ca distribuţiei turistice. Turismul e una din cele mai importante activităţi care poate fi dezvoltat în Vâlcea”, a declarat Ion Câlea, preşedintele CJ.
Cula Greceanu cel mai vechi aşezământ din ţară
Peste un milion de turişti, în 2008
Vor fi prezentate staţiunile balneare: Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, Băile Govora şi Ocnele Mari. Va fi promovată şi zona montană din Ţara Loviştei, Valea Lotrului, Voineasa, Vidra şi Obârşia Lotrului. Din filmul de prezentare a judeţului nu va lipsi ceramica din Depresiunea Horezu, culele de la Măldăreşti, Muzeul Trovanţilor, mănăstirile, parcurile naţionale Buila-Vânturariţa şi Cozia, dar şi Muzeul Satului Vâlcean.
Mănăstirea Cozia Mănăstirea Dintr-un Lemn
Conform datelor furnizate de Direcţia Judeţe