Alocaţiile pentru copii ar putea creşte pe viitor în funcţie de veniturile părinţilor. Aceasta dacă şi Camera Deputaţilor va aproba un proiect de act normativ votat marţi, 27 octombrie, în Senat. Proiectul prevede stabilirea cuantumului alocaţiei proporţional cu veniturile familiilor. Guvernul a respins ferm această iniţiativă, pe motiv că la buget nu se găsesc banii necesari. Unul dintre iniţiatorii legii, senatorul PNL Emilian Frâncu spune însă la RFI că resursele financiare nu lipsesc : ce lipseşte este gestionarea lor corectă.
Alocaţiile pentru copii ar putea creşte pe viitor în funcţie de veniturile părinţilor. Aceasta dacă şi Camera Deputaţilor va aproba un proiect de act normativ votat marţi, 27 octombrie, în Senat. Acesta prevede stabilirea cuantumului alocaţiei proporţional cu veniturile familiilor.
Proiectul prevede că alocaţia se va acorda diferenţiat şi proporţional cu veniturile părinţilor. Exemple : pentru părinţii cu venituri sub 1500 de lei noi, alocaţia va reprezenta 25 la sută din salariul minim de bază, în timp ce pentru familiile cu venituri peste 3500 de lei noi, doar 10 la sută din salariul minim iar pentru cele care au mai mult de 6000 de lei noi, doar 5 la sută.
Acest principiu este unul echitabil, consideră unul dintre iniţiatorii legii, senatorul PNL Emilian Frâncu. De partea sa, guvernul a respins ferm această iniţiativă, pe motiv că la buget nu se găsesc banii necesari. Emilian Frâncu spune însă la RFI că resursele financiare nu lipsesc : ce lipseşte este gestionarea lor corectă (audio).
În prezent, alocaţia pentru copii se acordă nediferenţiat şi se ridică la 42 de lei noi. În prezent, alocaţia pentru copii se acordă nediferenţiat şi se ridică la 42 de lei noi. senatorul PNL Emilian Frâncu, iniţiatorul proiectului
Alocaţiile pentru copii ar putea creşte pe viitor în funcţie de veniturile părinţilor. Aceasta d