Cele şapte contracte din programul „Internet în şcoala ta“, semnate de Emil Boc şi de ministrul comunicaţiilor, Gabriel Sandu, au o valoare de 165 de milioane de lei, 2.302 şcoli, preponderent din mediul rural, urmând să beneficieze de serviciul de internet broadband.
Cele şapte proiecte vor fi implementate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi pot fi considerate o continuare a unui proiect anterior al Ministerului Educaţiei, care a urmărit dotarea fiecărei şcoli cu câte un laborator de informatică. Se doreşte conectarea şcolilor la internet broadband, respectiv la reţeaua RoEduNet, participând astfel la dezvoltarea Reţelei pentru Educaţie şi Cercetare din România la nivelul instituţiilor şcolare din întreaga ţară. Finanţarea se va realiza în cadrul Axei 3 - „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public“ din Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice“ (POS CCE). Prin acest program se urmăreşte creşterea gradului de acces la internet în mediul rural de la 9,8% la 30%.
În cadrul acestui proiect vor fi conectate la internet aproximativ 60% dintre unităţile de învăţământ româneşti. Programul va aduce internet şi calculatoare în peste 2.300 de şcoli, contribuind eficient la aplicarea Legii educaţiei, la asigurarea egalităţii de şanse pentru copiii de la sate şi cei de la oraşe. Programul ne permite să punem pe internet programele şcolare şi resursele educaţionale, cele mai bune lecţii, aceasta ducând la o competiţie între profesori, dar şi între şcoli. El va fi realizat în aproximativ şase luni, astfel ca, la începutul anului şcolar 2010-2011, cele peste 2.300 de unităţi de învăţământ să fie conectate la internet“, a spus Emil Boc. Internetul va fi asigurat în zona rurală prin fibră optică. Cele şapte contracte din programul „Internet în şcoala ta“, semnate de Emil Boc şi de ministrul comunic