Ceapa nu lipseste de la nici o mancare, pentru gustul sau puternic si aromat. Numeroasele intrebuintari curative ale cepei o recomanda pentru tratarea afectiunilor pielii, gatului, nasului si in tratarea infectiilor, avand proprietati antibiotice.
Pentru a fi eficienta insa, ceapa trebuie gatita si depozitata atent, pentru ca enzimele continute sa nu fie eliminate prin fierbere sau prajire, informeaza suite101.com.
Ceapa mica si rosie are cele mai numeroase intrebuintari curative. Cercetatorii americani au descoperit ca o dieta cu ceapa, urmata de doua ori pe saptamana scade riscul aparitiei cancerului la colon sau a celui ovarian. Este o importanta sursa de magneziu, potasiu, fosfor si vitamina B si C.
Cu cat mirosul este mai puternic cu atat este mai bogata in minerale si vitamine. Astfel, ca o ierarhie, dupa ceapa mica, rosie, cea mai bogata nutritiv este cea galbena, urmata indeaproape de cea mare, rosie.
Studiile au aratat ca, prin fierbere indelungata ceapa isi pierde din proprietati. Astfel, ea va fi adaugata in mancare la sfarsit, pentru a fierbe cat mai putin. Actioneaza precum un medicament natural daca este consumata proaspata, dar unele persoane au indispozitii stomacale daca o consuma in acest fel.
Unele gospodine lasa ceapa curatata cateva minute in apa rece, pentru a-si pierde din tarie. Metoda este eficienta, ochii nu mai lacrimeaza atunci cand este taiata, dar ea isi pierde din proprietati.
Mai mult, depozitarea in spatii reci si intunecate devine obligatorie daca vrem sa benefieciem de numeroasele sale intrebuintari. Doar ca ea va fi obligatoriu acoperita, pentru a fi la fel de proaspata. In caz contrar, vitaminele continute vor fi eliminate rapid, se va usca in primele straturi, iar daca se depoziteaza pentru un timp indelungat ii dispar chiar gustul si aroma.
Pentr