Performanţă notabilă a României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Lotul olimpic al României a obţinut locul întâi în Europa, cu patru medalii - două de aur şi două de argint, o menţiune şi un premiu special. În clasamentul general al Olimpiadei, românii au terminat pe locul trei, după India şi Iran.
Performanţă notabilă a României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Lotul olimpic al României a obţinut locul întâi în Europa, cu patru medalii - două de aur şi două de argint, o menţiune şi un premiu special.
Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică s-a desfăşurat în perioada 19-26 octombrie, în Iran.
Ioana Zelko, elevă în clasa a XII-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti a câştigat la ediţia din acest an o medalie de aur.
Tot aur a obţinut şi Marius Constantin, elev în clasa a XII-a, la aceeaşi unitate de învăţământ. Miruna Oprescu, elevă în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanţa a primit un premiu special pentru cea mai clară redactare a unei teze la proba teoretică.
Vlad Dumitru Mărgărint, clasa a XII-a, la Colegiul Naţional "Gh. Roşca Codreanu" din Bârlad este câştigătorul celei de-a doua medalii de argint, în timp ce Kruk Sandor, elev de clasa a XII-a, la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare a primit menţiune.
La competiţia din Iran au participat peste o sută de concurenţi din circa 20 de ţări. În rândul echipelor din Europa, lotul României s-a clasat pe prima poziţie, devansând Polonia, Ucraina, Lituania, Serbia, Slovacia şi Belarus.
În clasamentul general al Olimpiadei, românii au terminat pe locul trei, după India şi Iran.
Performanţă notabilă a României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Lotul olimpic al României a obţinut locul întâi în Europa, cu patru medalii - două de aur şi două de arg