Criza a accentuat necesitatea unui sistem de credite pentru studenţi care să permită, pe de o parte, accesul la educaţie a tinerilor provenind din medii economice diverse şi, pe de altă parte,– să contribuie la finanţarea instituţiilor de învăţământ superior. Până acum însă, eforturile statului de a elabora o schemă de creditare pentru studenţi au eşuat, iar bugetul pentru burse a fost şi acesta diminuat datorită crizei economice. Studenţii care apelau la stat pe
Criza a accentuat necesitatea unui sistem de credite pentru studenţi care să permită, pe de o parte, accesul la educaţie a tinerilor provenind din medii economice diverse şi, pe de altă parte,– să contribuie la finanţarea instituţiilor de învăţământ superior.
Până acum însă, eforturile statului de a elabora o schemă de creditare pentru studenţi au eşuat, iar bugetul pentru burse a fost şi acesta diminuat datorită crizei economice.
Studenţii care apelau la stat pentru obţinerea de burse în vederea urmării unor cursuri sau programe de cercetare în străinătate au mai puţine şanse anul acesta de a obţine finanţarea dorită, întrucât fondurile s-au diminuat semnificativ.
Citeşte şi:Creditele pentru studenţi în alte state
Citeşte şi:Sistemul din România, doar o mutare de marketing
Citeşte şi:Ce fac fundaţiile pentru studenţi
Bugetul de stat pentru burse în străinătate – mai mic cu 60%
“Anul acesta, fondurile pentru Centrul de Burse s-au diminuat mult,” a declarat Jianu. Daniel Leonte, contabilul şef al centrului, a declarat că bugetul Centrului de Burse a scăzut cu 60 la sută, însă a precizat că în această reducere au fost incluse şi programele care nu erau atractive pentru studenţi şi ale căror fonduri rămâneau necheltuite, precum programe în Iran sau Serbia.
De exemplu, dacă până acum cuantumul acordat bursierilor din Marea Britanie era de 1.000 de dolari pe lun