Antrenorul botoşănean a reuşit cea mai mare performanţă din voleiul românesc de după ’90 alături de lotul naţional de junioare.
Stelian Ghiţun îndurmă în prezent o grupă de copii cu care-şi propune să câştige medalii naţionale. Stelian Ghiţun a început să practice voleiul la vârsta de 11 ani, la Clubul Sportiv Şcolar Botoşani. A evoluat aici până la terminarea junioratului, după care, timp de jumătate de an, a jucat la Nicolina Iaşi care în acel moment evolua în divizia B.
Echipa ieşeană s-a desfiinţat însă din cauza problemelor financiare, iar Stelian Ghiţun a renunţat pentru o scurtă perioadă la volei. Totuşi, în timpul facultăţii a avut ocazia să se remarce din nou pe terenul de sport.
„În ultimul an de facultate s-a înfiinţat echipa Pro Volei Botoşani şi am decis să joc din nou. Am jucat aproape trei sezoane în divizia B şi am avut rezultate foarte bune, ţinând cont că nu eram profesionişti. Îmi aduc aminte două meciuri memorabile cu Rapid şi Steaua pe care le-am învins la Botoşani. La momentul acela, dacă erau condiţii şi bani, puteam să ne batem pentru promovarea în divizia A“, îşi aminteşte Ghiţun.
Antrenează sportivi pentru competiţiile balcanice
În 1999, Stelian Ghiţun şi-a început cariera de antrenor formând o grupă de fete la Clubul Sportiv Şcolar Botoşani, cu care a lucrat timp de trei ani. În 2002, a venit prima răsplată a eforturilor sale: echipa de junioare a câştigat locul trei la turneul final al Campionatului Naţional de Volei. În 2004, antrenorul şi-a adus din nou echipa printre primele trei din ţară, motiv pentru care a fost curtat de divizionara A Unic Piatra Neamţ. Astfel, Stelian Ghiţun şi jucătoarele Veronica Lupaşcu şi Liliana Curcă au acceptat să plece la Piatra.
Aici tehnicianul botoşănean a fost antrenor secund la prima echipă şi principal la junioare şi cadete. La noul club, Stelian Ghiţun a obţinut locu