Peste 100 de forţe de ordine şi 20 de maşini de intervenţie ale pompierilor, poliţiei, jandarmeriei şi ambulanţei au acţionat în această dimineaţă în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea pentru a înlătura urmările unui cutremur puternic.
Cu toate că dezastrul a fost doar unul simulat, pompierii şi ceilalţi oameni ai legii au intervenit ca în cazul unui cataclism adevărat. Încendii, explozii, chiar şi deraierea unui tren de marfă, au fost sitaţiile limită în care forţele de intervenţie au trebuit să se descurce. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au desfăşurat, astăzi, o aplicaţie de intervenţie în caz de cutremur. Exerciţiul s-a desfăşurat de o parte şi de alta a căii ferate dintre cele două pasaje de trecere spre cartierul Ostroveni (Bulevardul Pandurilor şi Strada Matache Temelie). La aplicaţie au luat parte şi zeci de râmniceni cărora li s-au împărţit pliante în care au fost trecute măsurile pe care trebuie să le ia în caz de cutremur. La ora 10.00 s-a declanşat alarma şi zeci de forţe de ordine au intrat în acţiune. „Se simulează intervenţia în cazul producerii unui cutremur mare de pământ, de 7,2 grade Richter care a afectat structurile de rezistenţă ale clădirilor înalte, a surprins persoane sub dărâmături şi a avariat reţele de utilităţi publice”, a declarat căpitanul Cătălin Popescu purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
Râmnicenilor li s-a spus ce trebuie să facă în caz de cutremur
În zona afectată de cutremur s-au montat corturi în care persoanele surprinse de dărâmături au primit îngrijiri medicale. Victimele au fost scoase de sub dărâmături şi transportate la corturile de prim ajutor şi la spital. A fost nevoie de intervenţia cadrelor medicale de la Ambulanţă, de reprezentanţii de la Crucea Roşie, de jandarmi, poliţie, pompieri, armată. „Se acţionează pentru salvarea persoanele rănite, acordarea primul ajut