Numărul studenţilor a crescut continuu în ultimii ani, în timp ce locurile de cazare din căminele universităţilor de stat au la fel de puţine, iar condiţiile s-au schimbat doar de ochii lumii. Piaţa liberă oferă destule variante, de la apartamente de închiriat până la campusuri private, preţuri care sfidează imaginea studentului de odinioară. capital.ro vă prezintă discrepanţele frapante oferite de studenţia „made in 2009”: de la cazare cu 80 de lei până la &b
Numărul studenţilor a crescut continuu în ultimii ani, în timp ce locurile de cazare din căminele universităţilor de stat au la fel de puţine, iar condiţiile s-au schimbat doar de ochii lumii. Piaţa liberă oferă destule variante, de la apartamente de închiriat până la campusuri private, preţuri care sfidează imaginea studentului de odinioară. capital.ro vă prezintă discrepanţele frapante oferite de studenţia „made in 2009”: de la cazare cu 80 de lei până la „fiţe” de 300 de euro pe lună de persoană.
Încă din august, studenţii intră în febra găsirii unui loc de cazare în oraşul în care studiază. Opţuni există, dar şi preţurile cresc în funcţie de zonă şi de condiţiile oferite. Mulţi aleg căminele studenţeşti, dacă au şi norocul să primească sau măcar să cumpere un loc. Alţii închiriază garsoniere şi apartamente, în timp ce unii se îndreaptă, în ultima vreme, spre cămine private.
Când vine vorba de alegere, pentru mare parte dintre studenţii veniţi din provincie costurile sunt o problemă. Aşa că mulţi se bat pentru un loc în căminele de la stat, unde preţurile sunt mici, plecând de la 80 de lei şi ajungând la maxim 300 de lei lunar. Condiţiile sunt pe măsură.
„Am primit un loc într-un cămin în Campusul Regie. Sunt mulţumită, ţinând cont că plătesc cel mult 150 de lei lunar”, spune Ana, studentă în primul an la Politehnică. Când vine vorba de condiţii, oftează. „Stăm cinci în cameră. Nu