Dupa primele audieri ale ministrilor in comisiile parlamentare, premierului desemnat s-ar putea sa-i para rau ca nu l-a refuzat pe presedinte atunci cand l-a ales pentru a forma un nou guvern in plin haos politic. Eventual, sa regrete ca a cedat usor la presiunile politice, acceptand conditia ca jumatate din efectivul viitorului cabinet sa-l reprezinte ministrii Guvernului interimar Boc, demis prin votul Parlamentului in urma cu doua saptamani. Nu a putut sa reziste constrangerilor venite de la oamenii forte ai PDL, sustinator declarat al lui Lucian Croitoru din momentul nominalizarii lui de catre Traian Basescu, chiar daca la inceput acesta declarase ca va construi un guvern de tehnocrati alesi dupa criterii strict profesionale.
Punerea in aplicare a planului nu a decurs conform gandirii premierului desemnat, ci, mai degraba, dupa ce s-a hotarat in sediul din Modrogan, daca s-a ajuns ca din cei 14 ministri propusi de Croitoriu sapte sa fie preluati de la un executiv picat in urma motiunii de cenzura depuse de liberali si votate de social-democrati fara nici o retinere. Prin urmare, cata treaba are domnul Croitoru cu alcatuirea unui guvern solid, in masura sa dea peste cap planul majoritatii, se poate vedea bine in alegerea sa constand din preluarea unor cadre corigente profesional si politic, care nu au convins timp de zece luni ca merita sa fie ministri. Se putea merge pe o solutie de compromis, respectiv sa accepte ca din noul guvern sa faca parte unul sau doi ministri din echipa lui Boc, mai mult nu, pentru a plati intr-un fel sustinerea politica despre care vorbeam mai inainte.
Lucian Croitoru a procedat insa pe dos, in conditiile in care stia foarte bine cat de nefavorabila este parerea partidelor din opozitie despre politicienii PDL. Este grav daca premierul desemnat nu si-a respectat promisiunea initiala de a veni in Parlament c