In perioada 1-18 octombrie, ONG Mare Nostrum a desfasurat a XIV-a editie a Coastwatch, activitate ce face parte din cadrul Zilei Internationale a Marii Negre. Actiunea s-a desfasurat pe toata intinderea litoralului romanesc, in 19 locatii reprezentative, intre Navodari si Mangalia. Coastwatch a mobilizat mobilizat peste 300 de elevi si 45 de cadre didactice. In cadrul acestei activitati, voluntarii Mare Nostrum, cu ajutorul reprezentantilor institutiilor de invatamant, au identificat si inventariat categoriile de deseuri prezente pe plaja. Potrivit reprezentantilor ONG-ului, cantitatea de deseuri a scazut semnificativ fata de luna octombrie 2008. Categoria de deseuri predominanta este plasticul, in comparatie cu celelalte tipuri de deseuri care se gasesc in cantitati relativ mai reduse.
Se observa insa o scadere semnificativa a cantitatii de plastic intalnite pe litoral, cu peste 51% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu peste 48% mai putin fata de luna mai 2009, inainte de inceperea sezonului estival. si deseurile de hartie sunt in scadere, cu 23% fata de octombrie 2008 si cu aproximativ 59% fata de mai 2009. Scaderea cea mai mare se inregistreaza in ceea ce priveste metalul: 60% fata de luna octombrie 2008 si cu aproximativ 63% fata de luna mai 2009.
» Cel mai murdar sector de plaja, cu 3.669 de deseuri plus materiale de constructii, a fost in zona Pescarie din Constanta.
In perioada 1-18 octombrie, ONG Mare Nostrum a desfasurat a XIV-a editie a Coastwatch, activitate ce face parte din cadrul Zilei Internationale a Marii Negre. Actiunea s-a desfasurat pe toata intinderea litoralului romanesc, in 19 locatii reprezentative, intre Navodari si Mangalia. Coastwatch a mobilizat mobilizat peste 300 de elevi si 45 de cadre didactice. In cadrul acestei activitati, voluntarii Mare Nostrum, cu ajutorul reprezentantilor inst