Profitul net obţinut de Banca Transilvania după primele nouă luni s-a cifrat la 48,2 milioane lei, în scădere de opt ori faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2008, dar profitul brut operaţional înainte de provizionare a urcat cu 83%, la 418 milioane lei. Soldul provizioanelor la credite a crescut cu 151% în primele nouă luni ale acestui an, se arată într-un comunicat al băncii.Costul net al riscului de credit a ajuns la 358 milioane lei, iar creditele neper
Profitul net obţinut de Banca Transilvania după primele nouă luni s-a cifrat la 48,2 milioane lei, în scădere de opt ori faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2008, dar profitul brut operaţional înainte de provizionare a urcat cu 83%, la 418 milioane lei.
Soldul provizioanelor la credite a crescut cu 151% în primele nouă luni ale acestui an, se arată într-un comunicat al băncii.Costul net al riscului de credit a ajuns la 358 milioane lei, iar creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 3,95% din totalul portofoliului de credite.
Au dat mai ales credite în lei
"Portofoliul de credite al Băncii Transilvania este unul stabil, preponderent în lei, cu o expunere de sub 4% pe domeniul dezvoltatorilor imobiliari. In condiţiile dezvoltării echilibrate a portofoliului, volumul total al creditelor a crescut la 11,659 miliarde lei, din care 57,53% credite pentru companii, iar 42,47% credite pentru persoane fizice", se arată în comunicatul băncii.
Activele bilanţiere ale Băncii Transilvania însumeză 18,24 miliarde lei, cu 7% peste nivelul de la începutul acestui an, iar raportul credite depozite a rămas subunitar, la 0,84, ceea ce arată o lichiditate foarte bună a băncii, precum şi o poziţie puternică privind resursele atrase din piaţa internă, care au crescut cu 15%.
Investiţiile Băncii Transilvania în ti