Pentru că investiţiile şi atenţia pentru copii şi juniori generează performaţe, mureşeanul a decis să creeze un club pentru pasionaţii de handbal. Evi Claudiu este “dependent de sport”. Nici nu e de mirare căci a crescut într-o familie pasionată de acelaşi lucru, ambii săi părinţi fiind profesori de sport.
A practicat handbal de performanţă apoi s-a decis să devină profesor şi acum a pus şi bazele unui club. “Am jucat de la nivel de juniori la la CSS Târgu Mureş, am plecat la Oradea în ultimul an de liceu, am jucat pentru echipa din Oradea, apoi am plecat la Cluj unde am evoluat pentru U, dar apoi din motive medicale am renunţat la sportul de performanţă şi am îmbrîăţiat cariera de antrenor. În paralel am dezvoltat şi un business cu materiale şi echipamente sportive, pentru că am înţeles condiţia profesorului şi necesarul de materiale”, rememorează Claudiu.
Pasiunea pentru handbal crede că i-a fost insuflată de mama sa. Ca profesor la Liceul cu Program Sportiv a remarcat că e nevoie de pregătirea handbaliştilor de mai devreme, din ciclul primar. “Am considerat în timp că pentru obţinerea performaneţor e nevoie de pregătirea copiilor de la o vârstă mult mai fragedă, fapt care nu se poate realiza în formula actuală de organizare a sistemului de şcolarizare.
Clubul Olimpic
Asfel a apărut ideea clubului Olimpic. Preşedintele este chiar mama sa, Evi Saveta - directorul Gimnaziului Dacia, ca vicepreşedinţi activează el şi Mărgărit Amza, iar antrenoare sunt două foste jucătoare de handbal ale echipei divizionare locale, componente ale loturilor naţionale: Mihaela Sandu şi Andra Grigore.
“Am considerat necesar să începem ceva pentru revigorarea handbalului pe plan local şi ne-am dorit găsirea unei forme de organizare, pentru a atrage spre handbal copii cu vârste începând de la 6 ani”, explică mureşeanu