Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti reuneşte invenţiile, tehnologiile noi şi toate cercetările ştiinţifice, la Romexpo, începând de astăzi şi până sâmbătă. În pavilioanele 13 şi Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti reuneşte invenţiile, tehnologiile noi şi toate cercetările ştiinţifice, la Romexpo, începând de astăzi şi până sâmbătă. În pavilioanele 13 şi 14, la Salonul de Cercetare şi, respectiv Inventika, inventatorii şi-au prezentat ultimele creaţii din toate domeniile.
Cei mai mulţi dintre ei ofereau soluţii pentru poluarea cauzată de noxele de la maşini. „Am creat un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care aeriseşte mai bine motorul, dar scade şi noxele poluante“, a spus Corneliu Birtok-Băneasă, în timp ne arăta cum funcţionează dispozitivul pe o maşinuţă.
De asemenea, sursele alternative de energie au fost printre temele preferate de inventatori. În cadrul târgului Inventika se puteau găsi „sisteme modulare de captare şi stocare a energiei solare şi eoliene“, făcute de Vrânceanu Constantin sau „centrale eoliene cu rotoare cu ax pe verticală“, inventate de Petru Neculae, în vârstă de 81 de ani.
O invenţie trăsnită a lui Ioan Davidoni a fost îngrăşământul magnetic. La standul lui se puteau găsi fructe care au crescut după ce solul a fost tratat cu acest tip de îngrăşământ. „Se pune pe sol o dată în viaţă, la 80 de ani. Îngrăşământul nu intră în compoziţia plantei şi cu timpul sunt mai multe fructe decât frunze“, a spus creatorul. El a adăugat că deţine peste 850 de soluţii inventive, dintre care 300 au fost realizate practic. „
Totul a fost testat în laborator după ce s-a folosit îngrăşământul şi fructele au un gust mult mai bun, nu creşte doar producţia, dar fructul are mai multă savoare“, a spus inventatorul.
Alte creaţii au fost rigla digitală a companiei germane Mitutoyo, o bilă bi