Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretele de pensionare şi demisie pentru mai mulţi judecători şi procurori, printre care se află şi magistraţi implicaţi în diferite scandaluri de presă. În total este vorba despre 36 de judecători şi 14 procurori. Sursa: Codrin Prisecaru Deputat, ministru şi procuror PNL
Printre aceştia se numără Mihai Sorin Stănescu, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inspector în cadrul Serviciului de Inspecţie Judiciară pentru procurori din Consiliului Superior al Magistraturii. În perioada 1996-2000, Stănescu a fost deputat al PNL, iar între 1996-1997, a fost ministru al Tineretului şi Sporturilor.
După 2000 a funcţionat ca magistrat, la Parchetul General unde a efectuat cercetarea penală în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Corneliu Turianu.
Stănescu l-a cercetat pe Turianu pentru abuz în serviciu, după ce acesta a declarat că premierul Tăriceanu ar fi fost informator al Securitătii. În iunie 2008, Tăriceanu l-a numit secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Mihai Sorin Stănescu a fost în atenţia CSM care l-a avertizat că urmare a faptului că şi-a depus cu întârziere declaraţiile de avere şi de interese. (vezi aici declaraţia de avere)
A fost membru în Consiliul director al Asociaţiei Procurorilor din România, fiind unul dintre magistraţii care a cerut, în mod public procesul-verbal de inventariere a arhivei serviciului secret al Ministerului de Justiţie (SIPA) sau a actului de distrugere a acesteia. Constanţa Cârstea se retrage
Băsescu a confirmat cererea de pensionare a Constanţei Cârstea, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, inspector în cadrul Serviciului de Inspecţie Judiciară pentru procurori din CSM.
Gloria Constanţei Cârstea dateaz