Colin şi Michelle au trăit un an de zile în cele mai aspre condiţii pentru a experimenta un trai sută la sută natural. Familia Beavan şi-a „tăiat“ curentul în apartament şi nu şi-a mai cumpărat nicio haină nouă. Colin şi-a povestit experienţa într-o carte apărută recent. Familia din New York s-a străduit ca timp de un an să reducă aproape la zero impactul negativ asupra mediului. Colin Beaven a scris lucrări despre istoria medicinei legale, iar soţia sa este jurnalist la „BusinessWeek“. Erau obişnuiţi cu excesele de toate tipurile. S-au lansat în această experienţă pentru a-şi găsi o modalitate de trai mult mai echilibrată.
Dacă înainte aveau pretenţia ca mesele să le fie livrate la domiciliu sau ca taxiul să fie mereu la dispoziţia lor, s-au gândit să schimbe macazul şi chiar să treacă în extrema cealaltă. Astfel, ei şi-au decuplat apartamentul de la reţeaua de electricitate, au renunţat la bunurile de consum de unică folosinţă şi nu şi-au mai cumpărat lucruri noi. Au mers numai cu bicicleta. Ba mai mult, au refuzat să intre în supermarket. Alimentele pe care le-au consumat proveneau numai de la producătorii locali, care se aflau la maximum 400 de kilometri de domiciliul lor. Între timp, au devenit vegetarieni.
Sursă de inspiraţie pentru o carte
Colin Beavan şi-a povestit experienţa pe blogul său „No Impact Man“. Pe de altă parte, acest act de militantism ecologic i-a folosit lui Beaven ca sursă de inspiraţie pentru cartea pe care a publicat-o luna trecută şi care este intitulată, de asemenea, „No Impact Man“ .
Soţia sa, Michelle Conlin, acaparată de „vicii“, precum shoppingul sau privitul îndelung la televizor, a văzut în această experienţă o oportunitate de eliberare. Şi i-a dat curs. Astfel, dacă înainte televizorul ocupa un spaţiu central în apartamentul lor, locul său a fost luat de masa familială. Sea