Este expertă în cartofi prăjiţi cu friptură, sarmane cu smântână şi borş. Ştie să gătească de la 14 ani şi a devenit bucătăreasa studenţilor Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti din 1983. Toţi studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti o cunosc pe Georgeta Şerban. Ea este responsabilă de cât de sătui şi de mulţumiţi de mâncarea pe care le-o oferă sunt clienţii cantinei din campusul universitar la care lucrează de mai mai bine de două decenii şi jumătate. Primeşte aprecieri în fiecare zi pentru calitatea ciorbelor şi a mâncărurilor din meniu, ba chiar oferă studentelor sfaturi de urmat acasă, în bucătărie. Este o adevărată enciclopedie gastronomică. “Eu prepar mâncarea, bineînţeles cu ajutorul colegelor mele. După ce este gata, o degust ca să fiu sigură că cei în farfuriile cărora va ajunge vor fi mulţumiţi şi vor veni şi mâine să ceară”, spune bucătăreasa de la UPG. Găteşte de la 12 ani
Georgeta Şerban povesteşte că în copilărie îşi dorea să devină cofertar, fiind îndrăgostită pe atunci de prăjiturile pe care le prepara mama sa. În afară de clătite, plăcinte, cozonaci şi prăjituri cu cremă, Georgeta a învăţat să gătească tot felul de mâncăruri, sub atenta îndrumare a părintelui său. “Stăteam pe lângă mama, încă de la 12 ani şi furam meserie. Ea se ocupa de cozonacii pentru nunţi sau diverse petreceri în sat. Aşa m-am hotărât să intru la o şcoală profesională în care să mă specializez în ale gastronomiei”. Carne de la crescătoria de porci
Primul său loc de muncă a fost la Cantina Stundeţească de la UPG. Georgeta Şerban îşi aminteşte că, pe vremea aceea, avea de servit şi câte 1000 de clienţi într-o singură zi. “Eram patru bucătărese pe tură. Aveam crescătorie de porci, de ne procuram carnea pentru mâncare. Se gătea la cazan, în cantităţi industriale, şi se mânca foarte bine. Aveam mic dejun, două feluri de mânca