Indicii bursieri europeni s-au aflat in revenire astazi, dupa scaderea puternica de ieri. Datele privind economia americana, ce arata o crestere anualizata a acesteia de 3,5% in ultimul trimestru, au marit apetitul pentru risc al investitorilor, fapt observabil si din cresterea monedei europene fata de dolarul american.
Sectoarele financiar, energetic si minier, cele mai afectate de scaderile din ultima saptamana, au cunoscut aprecieri importante astazi, avand cele mai mare contributii pozitive la evolutia indicilor. Cotatia EURUSD a revenit peste nivelul de 1,48, in timp ce barilul de petrol a ajuns iarasi peste cotatia de $80 pe piata americana. Cresterea sectorului financiar s-a datorat in special anunturilor facute de catre KBC, Lloyds si Aegon, companii financiare ce doresc sa-si plateasca imprumuturile acordate de autoritati si isi mareasca capitalul.
Oficialul Bancii Centrale Europene, Axel Weber, a semnalat dorinta bancii de a retrage anul viitor o parte din masurile de stimulare economica prin micsorarea programului de imprumuturi pe termen lung catrecompaniile financiare. Indicii bursieri europeni s-au aflat in revenire astazi, dupa scaderea puternica de ieri. Datele privind economia americana, ce arata o crestere anualizata a acesteia de 3,5% in ultimul trimestru, au marit apetitul pentru risc al investitorilor, fapt observabil si din cresterea monedei europene fata de dolarul american.
Sectoarele financiar, energetic si minier, cele mai afectate de scaderile din ultima saptamana, au cunoscut aprecieri importante astazi, avand cele mai mare contributii pozitive la evolutia indicilor. Cotatia EURUSD a revenit peste nivelul de 1,48, in timp ce barilul de petrol a ajuns iarasi peste cotatia de $80 pe piata americana. Cresterea sectorului financiar s-a datorat in special anunturilor facute de catre KBC, Lloyds si Aegon, comp