Consiliul Judeţean Suceava a înaintat ieri o adresă către Transgaz Mediaş prin care a invitat reprezentanţii acestei companii la Suceava, în vederea declanşării procedurilor de
Consiliul Judeţean Suceava a înaintat ieri o adresă către Transgaz Mediaş prin care a invitat reprezentanţii acestei companii la Suceava, în vederea declanşării procedurilor de predare-primire a magistralelor executate. Consilierii judeţeni şi-au dat acordul, în luna iunie, pentru predarea către Transgaz a conductelor magistrale de gaze naturale construite printr-un proiect judeţean.
„Acţionarii Transgaz au decis, la începutul lunii septembrie, preluarea cu titlu gratuit a conductelor pentru transport de gaze naturale, construite în judeţul Suceava prin proiectul «Utilităţi şi mediu la standarde europene»“, a anunţat ieri vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu. Acesta a mai adăugat că investiţia în vederea extinderii magistralelor de gaz pe rutele Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei şi Păltinoasa-Rădăuţi, având în total 131 de kilometri de conducte, precum şi racordurile necesare, va fi finalizată de Transgaz din fonduri proprii.
Lucrările de introducere a gazului metan vizează în această primă etapă a proiectului alimentarea a 59 de localităţi sucevene. În şedinţa din data de 21 octombrie, Guvernul României a adoptat hotărârea privind transferul la Transgaz a magistralelor de gaz realizate în cadrul proiectului „Suceava-Utilităţi şi Mediu la standarde europene“.
Prin acest proiect sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în cinci oraşe, dar şi o reţea magistrală de gaze naturale pentru 61 de localităţi. Pentru aceste lucrări Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit de 86,3 milioane de euro de la Deutsche Bank A.G. Londra, cu care a semnat un contract de împrumut pe 25 de ani.