In urma interventiei categorice a BNR, grupul parlamentar al PDL a anuntat ca se dezice de initiativa deputatului Daniel Oajdea, la care s-au asociat alti 21 de parlamentari PDL, de a trimite o scrisoare FMI, in care au cerut modificarea legii salarizarii unice. Ei au argumentat ca neincluderea angajatilor de la BNR, CNVM (valori mobiliare), CSA (supravegherea asigurarilor) si CSSPP (supravegherea pensiilor private) in randul celorlalti bugetari le confera un statut de "privilegiati" cu "venituri lunare aberant de mari". Pozitia oficiala a deputatilor PDL este insa ca "faptul ca aceste institutii nu au fost incluse in legea salarizarii unitare a fost rezultatul unei indelungi analize". Consilierul BNR Adrian Vasilescu spune ca veniturile angajatilor BNR sunt rezonabile, ca guvernatorul are sub 10.000 euro si ca salarii mai mici ar afecta grav BNR, pentru ca cei mai buni experti ar pleca la bancile comerciale, unde sunt platiti potrivit calificarii lor inalte.
Deputatul PDL Daniel Oajdea a replicat ca el a fost ales deputat prin vot uninominal si ca trebuie sa faca ceea ce ii cer alegatorii lui, dintre care multi nu au bani nici macar pentru medicamente, si ca PDL "e un partid viu, in care fiecare are dreptul la opinie". El a aflat de la "surse din Guvern" ca tratamentul preferential din institutiile de tip financiar ale statului tine de unele prevederi din acordul cu FMI si din acest motiv s-a adresat nu Guvernului, eventual, inainte de adoptarea legii, ci direct oficialilor FMI.
Pe de alta parte, Traian Basescu a declarat ieri ca are "un sentiment de revolta" in legatura cu faptul ca la o banca a statului, Eximbank, directorul – om politic – primeste un salariu de aproximativ 25.000 euro pe luna.
In urma interventiei categorice a BNR, grupul parlamentar al PDL a anuntat ca se dezice de initiativa deputatului Daniel Oajdea, la care s-au asociat a