Internetul a luat naştere pe data de 29 octombrie 1969, la ora 22.30, atunci când s-a transmis primul mesaj între două calculatoare aflate la câteva sute de kilometri distanţă. Spre sfârşitul verii anului 1969, la câteva săptămâni după aselenizare şi la câteva zile de la festivalul Woodstock, o cutie mare de culoare gri a fost expediată lui Leonard Kleinrock, un profesor al Universităţii California din Los Angeles. Aceasta era de mărimea unui frigider, iar profesorul Kleinro
Internetul a luat naştere pe data de 29 octombrie 1969, la ora 22.30, atunci când s-a transmis primul mesaj între două calculatoare aflate la câteva sute de kilometri distanţă.
Spre sfârşitul verii anului 1969, la câteva săptămâni după aselenizare şi la câteva zile de la festivalul Woodstock, o cutie mare de culoare gri a fost expediată lui Leonard Kleinrock, un profesor al Universităţii California din Los Angeles. Aceasta era de mărimea unui frigider, iar profesorul Kleinrock abia reuşea să-şi stăpânească emoţiile. El vroia să explice colegilor de ce este atât de entuziasmat, dar probabil că aceştia nu ar fi înţeles. Cei care ştiau despre ce e vorba aveau dificultăţi în a-i pronunţa numele, era vorba despre IMP - Interface Message Processor.
Pe 29 octombrie 1969, acum 40 de ani, la ora 22.30 profesorul Kleinrock împreună cu colegii săi şi mai mulţi studenţi erau în jurul unui calculator legat la acest IMP şi încercau să transmită un mesaj pe calculatorul colegiilor de la Institutul de cercetare Stanford, calculator legat la rândul său la un IMP.
Primul mesaj pe net: „LO”
Studentul Charley Kline este cel care a scris primul mesaj în reţeaua care avea să devină ulterior Internet. Acesta ar fi trebuit să transmită mesajul „LOGIN”. El a apucat să scrie primele două litere, înainte ca conexiunea să se piardă, astfel primul mesaj transmis între două calculatoare a