Toţi magistraţii sancţionaţi în cazul Gorbunov au declarat recursuri la instanţa supremă împotriva hotărârilor plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Citeşte şi:
„Famiglia“ infractori - procurori de la Craiova
Veriga interlopă dintre asasin şi justiţia olteană
Craiova: Procurorii demişi în cazul Gorbunov, repuşi în funcţie
Marius Vlădoianu a declarat, de asemenea, recurs împotriva hotărârii prin care a fost supendat din funcţia de procuror la parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care se va relua pe 26 noiembrie. Dumitru Stanciu a atacat cu recurs hotărârea plenului CSM din 30 aprilie, prin care i s-a respins contestaţia privind revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Dolj.
El susţine în recursul judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că echipa managerială din care a făcut parte şi-a îndeplinit atribuţiile pe 2008 dar, „drept mulţumire, am fost destituit din funcţie de către CSM, imaginea activităţii noastre fiind grav afectată de publicitatea gratuită din presă”. Procesul se va relua pe 3 decembrie.
Constantin Diaconu (foto stânga) a atacat cu recurs hotărârea plenului CSM din 30 aprilie, prin care a contestat revocarea din funcţia de preşedinte al Tribunalului Dolj. „Este evidentă pronunţarea emoţională a hotărârii sub presiunea mijloacelor mass-media”, a susţinut judecătorul în recursul înaintat curţii supreme, care se va relua pe 25 noiembrie.
Procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, adjuncta Tena Tulitu şi şeful Secţiei Judiciare, Ioana Sandu, au fost revocaţi, pe 5 februarie, prin decizia Secţiei pentru procurori a CSM. Tot atunci, au fost revocaţi preşedintele Tribunalului Braşov, Aurelia Munteanu, şi preşedintele Secţiei penale, Dan Iulian Năstase. Ulterior, pe 11 februarie, Secţia pentru judecă