Cea mai lunga audiere a fost joi a ministrului desemnat pentru portofoliul Educatiei, Daniel Funeriu. Parlamentarii au pus aproximativ 50 de intrebari iar sedinta s-a derulat pe parcursul a trei ore si jumatate. Inainte ca avizul pentru Funeriu sa fie supus la vot, parlamentarii l-au invitat pe acesta afara din sala, motivand ca votul este secret. Candidatul pentru portofoliul Educatiei a primit 15 voturi pentru(PD-L)21 de voturi impotriva(PSD, PNL si UDMR) si 2 abtineri (minoritati). Funeriu a declarat in cadrul audierilor la comisiile de specialitate, ca are ca obiectiv aplicarea legii educatiei asumata atat de PSD cat si de PD-L, in perioada Guvernului Boc I si a subliniat ca principala sa tinta este depolitizarea invatamantului. Vedeti aici componenta comisiilor de invatamant din Camera Deputatilor si de la Senat.
Dupa votul negativ Funeriu a declarat ca a facut tot ce a putut si ca este multumit de prestatia sa dar ca votul a fost unul negativ pentru ca nu a fost garantat de Vanghelie.
"Am fost suficient de apreciat pentru a reprezenta Romania la diferite olimpiade internationale, pentru a lua un grant Nobel si alte burse internatioanale de cercetare, dar astazi nu am fost garantat Vanghelie. Cred ca acesta a fost motivul pentru care am fost respins. Am asteptat ca fiecare dintre membrii comisiilor sa-si rezolve conflictul de loialitate in favoarea scolii, nu a partidelor."
Funeriu, invitat sa astepte pe hol rezultatul votului
Senatorii si deputatii din comisiile de invatamant s-au certat pe procedura si pe modalitatea de vot, daca sa fie secret sau nu. Chiar inainte sa ia o decizie in acest sens, presedintele comisiei de la Camera, Cristian Dumitrescu (PSD) l-a invitat pe Funeriu sa iasa din sala desi in procedura parlamentara nu este specificata o astfel de masura. Totodata, cel putin in ultimii cinci ani de zile nici un