În timp ce preşedintele Băsescu vorbeşte tot timpul despre pericolul imposibilităţii plătirii pensiilor şi salariilor bugetarilor, Guvernul interimar Boc a împărţit în ultima lună peste 200 de milioane de euro din fondul de rezervă al bugetului, pentru cheltuieli care, deşi sunt necesare, pot fi calificate drept electorale, având în vedere graba cu care s-au alocat banii chiar în timpul campaniei pentru prezidenţiale. Din banii luaţi de la FMI, 800 de milioane euro au fost viraţi la bugetul de stat.
În ultimele două şedinţe de guvern s-au adoptat pe bandă rulantă Hotărâri de Guvern prin care au fost scoşi bani din fondul de rezervă şi trimişi cu dedicaţie preponderent în judeţele conduse de PD-L. Plus banii alocaţi special pentru referendumul lui Traian Băsescu, tot de la bugetul public. Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, a semnat săptămâna trecută o Hotărâre de Guvern prin care au fost alocate 160 de milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro) pentru suplimentarea bugetului Agriculturii la capitolul "Subvenţii - sprijinirea producătorilor agricoli".
În aceeaşi şedinţă de guvern din 21 octombrie, Vasile Blaga a semnat suplimentarea bugetului MAI cu 2,4 milioane de lei, iar SGG a suplimentat bugetul Institutului Naţional de Statistică cu 3,6 milioane de lei pentru asigurarea cheltuielilor pentru referendumul lui Băsescu. Banii vin tot din fondul de rezervă al Guvernului.
GHEORGHE FLUTUR, NOROCOS LA ÎMPĂRŢIREA BANILOR
Executivul condus de Boc a anunţat totodată că a alocat 11 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE către cinci Consilii Judeţene conduse de democrat-liberali: CJ Suceava, condus de vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur - 4 milioane de euro, CJ Botoşani - 2,2 milioane de euro, CJ Maramureş - 1,3 milioane de euro, CJ Neamţ şi CJ Iaşi (al cărui preşedinte este Constantin Simirad) - câte d