Incredibil, dar adevărat. Procesul de divizare a clubului de fotbal Universitatea Craiova din martie anul acesta scoate la iveală „bubele“ din sistemul de funcţionare a Registrului Comerţului Dolj, situa-ţie recunoscută şi de Consiliul Superior al Magistraturii într-un răspuns trimis pe adresa GdS.
Gazeta de Sud a publicat pe 22 iunie un articol despre modul în care clubul de fotbal Universitatea Craiova a obţinut licenţa pentru ediţia de campionat 2009-2010. Am scris atunci povestea din spatele obţinerii certificatului care a permis Ştiinţei să joace fotbal în Liga I încă un an.
Lucrurile pe care le-am descoperit la vremea aceea au dus, în cele din urmă, la o revizuire a activităţii Oficiului Registrului Comerţului Dolj, instituţia care a avizat procesul de divizare a SC Fotbal Club U Craiova SA. Pe scurt, conducerea societăţii a aprobat un plan de divizare prin care Fotbal Club se împărţea în trei societăţi: una care îşi păstra numele şi avea activitate dedicată sportului, şi alte două, SC Cetatea Banilor City SA şi SC Western Gate Residence SA, înfiinţate pentru a prelua activitatea imobiliară pe care o avea în obiectul de activitate clubul de fotbal. Pentru ca întregul proces să devină oficial, hotărârea de divizare trebuia aprobată şi de Oficiul Registrului Comerţului Dolj, prin judecătorul delegat Onoriu Cumpănaşu. Conducerea clubului a trimis documentele la Oficiu, iar de aici a început nebunia.
Aşa nu se face
Rolul judecătorului delegat Onoriu Cumpănaşu era acela de a verifica dacă firma a respectat paşii legali, apoi dădea o hotărâre care putea fi atacată cu recurs. În final, respectiva hotărâre rămânea irevocabilă. Scriam atunci că judecătorul Cumpănaşu s-a grăbit atât de rău să înregistreze documentele clubului, aflat în criză de timp pentru obţinerea licenţei, încât a încălcat articolul 6 din Legea nr. 25/1990, car