Ei sunt oamenii de care noi bărbaţii aflăm poate doar atunci când hotărâm să ne ducem mai departe moştenirea genetică şi să avem copii.La scurt timp după ce primim fericita veste că vom fi părinţi, ne şi gândim ca viitoarele mame să aibă parte de cele mai bune tratamente sau de cei mai buni medici pe care îi are urbea.
Doctorul în medicină Muşat Doboş face parte din elita medicilor ginecologi şi se poate lăuda că a adus pe lume sute de copii.
De-a lungul celor peste 30 de ani de carieră s-a confruntat de multe ori cu situaţii limită, în care lupta pentru salvarea mamei şi copilului a atins pe alocuri accente dramatice. Născut pe plaiuri bucovinene la Suceava, a fost educat în mentalitate şi sub influenţă germană.
Este directorul Maternităţii din Buzău şi se străduieşte aşa cum poate cu mijloace modeste şi cu bani puţini, ca tinerele mămici să nu sufere de pe urma actului medical:
„Lucrez în maternitatea din Buzău din anul 1983.Am terminat facultatea la Bucureşti iar rezidenţiatul în ginecologie l-am făcut în mai multe clinici tot din capitală, ca să văd cam ce face fiecare şi cam ce punct de vedere are în privinţa actului medical.
După experienţa aceasta mi-am căutat un loc cât mai aproape de Bucureşti dar fiind un oraş închis am fost nevoit să ajung în provincie.Aşa că printr-o conjunctură am ajuns aici în urbea Buzăului din care am sperat că voi pleca cât mai curând,dar uite aşa au trecut anii şi sunt deja cum s-ar spune acum legat de glie s-au priponit cum mai spun unii".mărturiseşte doctorul Doboş.
Specialitate medicală aleasă la îndemnul unui prieten
Aflat la spre finalul studiilor universitare, tânărul absolvent Muşat Doboş ar fi putut să opteze către complexul specialităţilor chirugicale, care era pe-atunci forma principală de rezidenţiat.
Cu toate acestea medicul