Mircea Marian: „Acum, după ce au paralizat timp de peste o lună întreaga justiţie şi au obţinut de la guvern salariile pe care şi le doreau, magistraţii români au arătat întregii societăţi cine îi reprezintă cel mai bine: Lidia Bărbulescu”.
Era un mediocru judecător la tribunalul din Slatina până când prietena ei, senatorul PSD de Olt Rodica Stănoiu, a promovat-o direct în postul de judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cutuma era ca, anterior unei astfel de promovări, să deţii un post la o Curte de Apel. Doamna Bărbulescu nu trecu se prin această etapă, nu avea niciun fel de activitate ştiinţifică şi nu luase nici măcar doctoratul. Ca o paranteză, din 2000 până acum, ea nu a reuşit să obţină acest titlu ştiinţific şi se pare că a fost exclusă de la doctorat.
Prin 2003, tot urmare a recomandării Rodicăi Stănoiu, Bărbulescu a ajuns vicepreşedinte al instanţei supreme. Cum s-a mutat în Bucureşti, cum şi-a luat apartament de serviciu. Legal, au decis colegii ei de la Înalta Curte, după o sesizare a fostului ministru Monica Macovei.
Şi-a ajutat fata să se angajeze la CSM, dar numai după ce a avut grijă ca din materia pentru concurs să se elimine proba de drept civil. La Înalta Curte s-a făcut remarcată prin faptul că a tergiversat timp de trei ani dosarul generalului Stănculescu.
Aceasta este persoana aleasă de CSM pentru a conduce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. N-am auzit niciun magistrat, nici măcar dintre cei tineri, exprimând public vreo rezervă, ca să nu mai vorbim de prote ste. Nu poţi să nu-ţi aduci aminte ce războinici au fost toţi aceşti oameni când guvernul Boc a vrut să le taie din venituri. Trei milioane de justiţiabili au fost ţinuţi ostatici până când a fost garantată bunăstarea materială a judecătorilor.
Ca fapt divers, pentru faptul că mi-am permis să critic