Suntem invitaţi să facem o călătorie fabuloasă în timp, pe vremea când pletele şi bluzele înflorate fluturau în vânt, iar tinerii hippy se iubeau liber, în acorduri de chitară: „Bine aţi venit la Woodstock!”
Ang Lee, regizorul care a luat Oscarul cu „Brokeback Mountain”, ne propune o incursiune în lumea celor care voiau dragoste, nu război. Filmul este realizat după memoriile lui Elliot Tiber, cel care a făcut ca Woodstock Music and Arts Festival din 1969 să dobândească o faimă uriaşă, întreţinuă până în ziua de azi.
Dincolo de povestea inedită despre un adevărat fenomen al anilor ’60-’70, pelicula se bucură de o distribuţie de zile mari şi prezintă şi cântece celebre ale anilor ’60, interpretate de The Doors, The Greatful Dead sau Country Joe.
Motelul salvator
Personajul central al peliculei este Elliot (Demetri Martin), designer de interior la Greenwich Village şi simpatizant al mişcării gay, care încearcă să susţină afacerea familiei, un motel în pragul falimentului.
Întâmplător, Elliot află că un festival de arte şi muzică şi-a pierdut autorizaţia de desfăşurare într-un orăşel din apropiere, aşa că pune motelul El Monaco la dispoziţia organizatorilor. Astfel, stafful de la Woodstock se cazează la El Monaco, în vreme ce o jumătate de milion de oameni vin spre ferma lui Vasgur, vecinul lui Elliot şi proprietarul unui teren uriaş, numai bun să-ţi întinzi cortul pe el.
Hipioţi, chitare, cosiţe, vise, o dorinţă acută de pace şi multă, multă muzică, cam acestea erau ingredientele libertăţii respirate de tinerii frumoşi şi nebuni ai acelor ani.
Veteranul şi ex-marinarul travestit
Emile Hirsch, un talent extrem de versatil, care s-a făcut remarcat cu filme precum „Into the Wild”, în regia lui Sean Penn (2007), şi „Milk” (succesul regizorului Gus Van Sant din 2008), i