Adrian Gorun spune că dascălii vinovaţi ar trebui să fie daţi pe mâna justiţiei şi excluşi din învăţământ După ce au ţinut secretă lista cu cei zece dascăli suspectaţi de fraudarea bacalaureatului, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj au anunţat astăzi că patru dintre ei au primit avertisment, în timp ce alţi doi s-au ales cu sancţiuni mai drastice.
Simona Corici, Claudia Mătrăgună, Aurel Găman şi Gabriela Ionescu se numără printre profesorii care au primit avertisment. Profesorul Daniel Mocioi, de la Colegiul Henri Coandă din Târgu-Jiu, care a notat cu 10 teza fiicei ginecologului Vasile Stănculete, a fost cel mai drastic sancţionat, reducându-i-se salariul cu 15 la sută timp de trei luni.
„Profesorii s-au justificat foarte simplu, spunând că a intervenit factorul subiectivitate. Din punctul meu de vedere, lucrarea nu merită această notă, dar profesorul Mocioi a spus că, în raport cu celelalte lucrări foarte slabe, cea a elevei Bianca Stănculete a fost de nota maximă“, a declarat Daniela Bogea, preşedinta Comisiei de disciplină din cadrul ISJ Gorj. Profesorul Mocioi se consideră în continuare nevinovat. „Nu există trafic de influenţă. Nu o cunosc pe elevă şi nici pe tatăl ei. Am fost surprins când am văzut că lucrarea are 12 pagini şi chiar a scris pe subiect. Nu ştiu încă de micşorarea salariului, dar mai există şi instanţă. Traficul e la Inspectorat. Când o să aflu oficial, o să dezvălui mai multe aspecte grave“, a precizat Daniel Mocioi.
Gorun cere ca profesorii să fie cercetaţi penal
Măsurile luate de ISJ sunt contestate de rectorii Universităţilor din Târgu-Jiu. „În primul rând mi se par disproporţionate faţă de rezultatul faptelor şi cred că ar trebui să fie extinsă cercetarea şi asupra celor care au organizat bacalaureatul şi au permis identificarea acestor lucrări. Mă refer aici la inspectorul