Nascuta la Horezu, Luminita Ghildus a studiat germanistica la Universitatea Bucuresti, intre 1975 si 1979. Din 1979 a lucrat ca traducator-interpret la Intreprinderea Optica Romana, in Bucuresti, apoi, din 1984 pana in 2006, la Ambasada Elvetiei, in calitate de traducator-interpret relatii diplomatice. In zilele Revolutiei romane, a coordonat, impreuna cu autoritatile elvetiene, sosirea pe Aeroportul Otopeni a avioanelor cu ajutoare. Experienta elvetiana i-a fost esentiala pentru formare. In 2006, a urmat un curs de comunicare la Departamentul Federal al Afacerilor Externe de la Berna. La finele lui 2006, a decis sa-si dezvolte afacerile pe care le incepuse cu sotul ei in domeniul artei. Asa a ajuns sa conduca Galeria de Arta GoldArt si sa fondeze, in 2008, Casa de Licitatii Goldart.
- Conduci o galerie de arta, GoldArt Gallery, de aproape doi ani. Ce inseamna sa conduci o galerie de arta? Presupun ca e o lupta acerba intre galeriile existente pe piata. Din ce motive?
- Din anul 2006 am decis sa fiu independenta si sa ma ocup de ceea ce-mi facea mai multa placere si anume de arta. Este adevarat ca, impreuna cu sotul meu, artistul plastic Alexandru Ghildus, am infiintat doua galerii de arta, Blue Gallery, la Sofitel, in anul 1992 si, mai tarziu, in 1997, GoldArt Gallery, la Hotel Hilton-Athenee Palace. Am inteles insa ca numai o implicare directa si constanta ar putea aduce succesul unei galerii de arta. Ideea unei case de licitatii am avut-o mai tarziu, la inceputul anului 2000, urmarind piata de arta din Romania si din lume. GoldArt Gallery din cadrul Hotelului Hilton - Athenee Palace este axata in principal pe arta contemporana, pe cand casa de licitatii cu acelasi nume, care-si organizeaza licitatiile in Galeria de Arta Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare, prezinta si vinde, in principal, arta veche si moderna. Perioada cuprinsa intre