Cel mai vechi spaţiu comercial din Râmnicu Vâlcea va fi pus în circuitul economic de azi. Una din clădirile emblemă ale oraşului va fi deschisă din nou publicului. Pe lângă obişnuitele standuri cu mezeluri şi carne, hala ar putea găzdui şi o ceainărie.
Hala Centală din Râmnicu Vâlcea, clădire emblematică, moştenită din perioada interbelică, va fi deschisă din nou pentru publicul larg. Consilierii Locali ai municipiului au aprobat azi într-o şedinţă extraordinară scoaterea la licitaţie a spaţiilor amenajate în acest imobil. Cunoscută de către râmniceni ca locul de unde, pe vremuri, îşi procurau cele mai bune produse din carne, Hala Centrală va gădui, potrivit proiectului, şi o ceainărie şi cofetărie. Astăzi aleşii locali au aprobat modelul contractului de închiriere precum şi tarifele ce vor fi practicate firmelor care vor dori să îşi vândă produsele în incinta acestei clădiri. Edilii spun că vor taxa comercianţii cu chirii cuprinse între 1500 şi 7500 de lei, în funcţie de suprafaţa spaţiului pe care îl vor solicita. Investiţia în această clădire a început în luna august, iar valoarea totală alocată din bugetul local a fost de 2,1 milioane de lei. S-a lucrat atât la structura de rezistenţă cât şi la finisările interioare şi exterioare.
Laptele şi carnea se vor vinde doar în Hală
Oficialii din primărie spun că, imediat ce Hala va fi dată în folosinţă, adică la jumătatea lunii noiembrie, tot comerţul cu lactate şi produse din carne ce se desfăşoară acum în Piaţa Centrală va fi interzis. „Prin hotărârea de consiliu local ce aprobă darea în folosinţă a halei se interzice comercializarea produselor din carne, peşte sau lapte. Asta pentru că acum producătorii particulari vor avea un spaţiu al lor unde vor putea desface aceste produse şi vor plăti în fiecare zi o taxă de masă”, explică Eusebiu Veţeleanu, viceprimar al Râmnicului.
@