Andreas Treichl, directorul general al grupului austriac Erste, consideră că nu s-a încheiat criza economică, dar există anumite semne încurajatoare, cum ar fi încetinirea ratei de creştere a creditelor neperformante, afirmând că "ce a fost mai rău a trecut". "Nu credem că s-a sfârşit criza, dar sunt câteva semne încurajatoare, precum încetinirea ratei de creştere a împrumuturilor neperformante, că, ceea ce a fost mai rău a trecut", a spus Treichl, citat într-un comunicat
Andreas Treichl, directorul general al grupului austriac Erste, consideră că nu s-a încheiat criza economică, dar există anumite semne încurajatoare, cum ar fi încetinirea ratei de creştere a creditelor neperformante, afirmând că "ce a fost mai rău a trecut".
"Nu credem că s-a sfârşit criza, dar sunt câteva semne încurajatoare, precum încetinirea ratei de creştere a împrumuturilor neperformante, că, ceea ce a fost mai rău a trecut", a spus Treichl, citat într-un comunicat al Erste Bank, proprietarul celei mai mari bănci româneşti, BCR.
Grupul austriac arată că, în ultimele trimestre, criza financiară a avut un efect sever asupra economiei reale şi, de aceea, şi asupra rezultatelor Erste.
"Băncile comerciale trebuie să treacă prin criză cu ajutorul unui management atent al costurilor şi serviciilor şi sprijin intensiv pentru clienţi. Datorită focusului pe operaţiunile de bază, Erste a fost bine pregătit pentru criza economică şi consecinţele acesteia, iar rezultatele pozitive sunt vizibile", se spune în comunicatul grupului austriac.
Evoluţia Europei de Est, peste aşteptări
Instituţia notează că afacerile din Europa Centrală şi de Este au rezistat la criza "în mod semnificativ", mai bine decât au anticipat mulţi analişti.
"Din cauza alocărilor ca urmare a condiţiilor economice dificile, nivelul provizioanelor de risc a crescut de la 3,8 miliarde de euro la 4,